[ad_1]
بارکد و دستگاه بارکد خوان چیست ؟
بارکد چیست ؟
بارکد یک مجموعه کدگذاری شده از خطوط و فضاها با عرض های مختلف است که می تواند اسکن شده و به صورت اعداد تفسیر شود تا یک محصول را شناسایی نماید. 2 نوع بارکد وجود دارد: خطی و ماتریس داده.
بارکد خطی
بارکد خطی یا میله ای به بارکد تک بعدی هم مشهور است. بارکد خطی یک کد خوانای ماشینی متشکل از مجموعه ای از میله ها و فضاهای چاپ شده به نسبت معین است. نماد بارکد اساساً حروفی هستند که در آن عرض های مختلف میله ها و فضاها با هم ترکیب شده و مشخصه یا ویژگی ها و در نهایت پیامی را شکل داده است. از آنجا که راه های بسیاری برای ترتیب این میله ها و فضاها وجود دارد، اشکال مختلفی پدیدار خواهد شد.
بارکد ماتریس داده و یا دو بعدی
یک کد ماتریس داده که به بارکد دو بعدی و یا کد دو بعدی هم مشهور است، یک روش دو بعدی ارائه اطلاعات می باشد. شبیه به یک بارکد شطرنجی است و دارای قابلیت ذخیره اطلاعات بیشتری بوده و متشکل از واحدهای مربعی سیاه و سفید است که در الگویی مربعی شکل یا مستطیل شکل مرتب شده اند. اطلاعاتی که باید کد گذاری شود می تواند متن یا داده های خام باشد. طول داده های کد گذاری شده بستگی به ابعاد نماد استفاده شده دارد. کدهای تصحیح خطا برای افزایش قدرت نماد اضافه شده اند: حتی اگر این نوع بارکد ها تا حدی آسیب ببینند، هنوز هم می توانند خوانده شوند.
نمادهای ماتریس داده می توانند در 2335 کاراکتر الفبایی ذخیره شود. هر ماتریس داده متشکل از حداقل دو الگوی یابنده یا دستگیره و دو همگام ساز است. دستگیره ها دو خط عمود بر هم هستند که رنگ آنها همانند مدل 1 است، در حالی که همگام سازها مانند دستگیره هایی هستند که از واحدهای متناوب سیاه و سفید ساخته شده اند. دستگیره ها به تعادل خوبی با نمادها رسیده اند در حالی که همگام سازها واحدها را بخوبی نمونه برداری می کنند. اگر ابعاد ماتریس رشد کند، همگام سازی و دسته بیشتری، تا حدود 8 مورد، به هر دو ستون افقی و عمودی افزوده می شود. اندازه نماد از 8 × 8 تا 144 × 144 متغیر است.
انواع بارکد خوان
بارکد خوان همراه
بارکد خوان همراه به بهترین وجه در اماکن بزرگ استفاده می شود که در آن لازم است کاربر اشکال و یا اندازه های مختلف را اسکن کند و یا با اپراتور (سیستم انبارداری یا حسابداری) فاصله دارد مانند انبارهای بزرگ که باید بارکد خوان در فواصل مختلف جا به جا شود. این نوع بارکد خوان ها در واقع مانند یک PDA یا کامپیوتر جیبی عمل می کنند و اطلاعات را مستقیماً درون خود ذخیره می کنند. برخی از آنها به اینترنت متصل شده و قابلیت های یک گوشی را نیز دارند با این تفاوت که تکنولوژی اسکن آنها پیشرفته است.
بارکد خوان با سیم
این نوع اسکنر به طور مستقیم به یک ایستگاه کاری تعریف شده از طریق کابل متصل است و بسته به نوع اتصال از ترکیب کابل های مختلف استفاده می کند. در حال حاضر محبوب ترین نوع، USB است اما گزینه های دیگری مانند PS/2, AT/XT, RS232 و غیره نیز در دسترس می باشد. بارکد خوان های باسیم ارزانترین نوع بارکد خوان هستند.
بارکد خوان بی سیم
بارکد خوان بی سیم اجازه می دهد تا کاربر با انتقال اطلاعات اسکن شده به دستگاه خود از طریق بلوتوث و یا WIFI، تا حد شعاع بی سیم پیش برود. این نوع بارکد خوان ها به نوبه خود به طور مستقیم به ایستگاه های کاری تعریف شده متصل هستند.
بارکد خوان رومیزی
اسکنرهای رومیزی یا ثابت که بارکد از زیر و یا رو به روی آن ها عبور می کند. آنها اغلب در کنار صندوق سوپر مارکت ها و دیگر خرده فروشان یافت می شود. برای عملیات خرده فروشی کوچک و سازمانهای نهادی که نیازمند ورود اطلاعات قابل اعتماد هستند، ایده آل می باشند. الگوی اسکن تمام جهته، بارکد را صرف نظر از جهت، می خواند و نیازی به تراز کردن محصولات با بارکد خوان نیست. الگوریتم های بارکدهای پیشرفته، آسیب دیده و بد چاپ شده را بازسازی و عملکرد و سرعت مشتریان را در نقطه فروش بالا می برد.
بارکدخوان ثابت معمولاً در جاهایی کاربرد دارد که نیاز به ورود اطلاعات خودکار و دقیق و بلا واسطه است. مانند اسکن موارد از طریق یک خط تولید، و یا ماشین مرتب سازی بسته ها روی تسمه نقاله. اسکنر موقعیت ثابت در فواصل کوتاه یا بلند برای انعطاف پذیری بیشتر در دسترس هستند. به طور معمول، اسکنرهای چند جانبه یا سبک خطوط موازی مورد استفاده قرار می گیرد که به موارد اجازه می دهد بدون قرار گرفتن در موقعیت دقیق بارکد خوانده شده و عبور کنند و در عین حال اسکن دقیق از آن ها به عمل آید.
اگر از مطلب بارکد چیست؟ بارکد خوان چیست؟ لذت بردید، نظر خود را با ما در میان بگذارید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
[ad_2]
Source link