[ad_1]
بیست و یک حقیقت جالب در مورد بارکد خوان ها
بارکدها و اسکنرهای آن با عملکرد بالای خود، تبدیل به جزء جدایی ناپذیر زندگی روزمره ما شدهاند. در واقع سیستم های اسکن نقش بسیار مهمی در تعداد زیادی از صنایع مانند صنایع بهداشتی، تولیدی، مسافرتی، خرده فروشی، مواد غذایی و دولتی دارند. بارکدها فرآیند خرید و فروش را برای شرکت ها کارآمدتر کرده و روشی اساسی برای ردیابی و ذخیره اطلاعات میلیون ها کالا محسوب می شوند. همانطور که می دانید اطلاعات در هر جنبه از زندگی ما یک قدرت به حساب می آیند. بنابراین برای بهره مندی واقعی از محصولاتی که خریداری می کنید، مهم است که با بررسی اطلاعات آنها یک مورد متناسب با نیازتان را انتخاب کنید.
- بارکد خوان چیست؟
وقتی از بارکد خوان ها صحبت می شود، به احتمال زیاد دستگاه کوچکی را تصور می کنید که می تواند به شما کمک کند تا خطوط روی برچسب محصولات را بخواند. اما لازم است بگوییم که مکانیزم این دستگاه پیچیدهتر است. در واقع اسکنرها ابزاری هستند که نه تنها برای دریافت تصویر بارکد، بلکه برای رمزگشایی اطلاعات و انتقال آن داده ها به رایانه نیز طراحی شدهاند. بسته به مدل اسکنر این انتقال داده می تواند سیمی یا بدون سیم انجام شود.
به عنوان مثال زمانی که شما دکمه های کیبورد خود را می فشارید، در حال ایجاد و انتقال اطلاعات بین دستگاه های مختلف هستید. کار اسکنرها نیز به همین صورت بوده و داده های موجود را مانند بررسی و انتقال می دهند. تفاوت اینجاست که اسکنرها بدون اینکه نیازی به تایپ دادهای باشند، اطلاعات را به سادگی و بدون خطای انسانی به یک پایگاه داده یا برنامه اضافه می کنند.
- تفاوت بارکدهای تک بعدی و دوبعدی در چیست؟
بیشتر افراد تصور می کنند که همه بارکدها فقط به صورت یک خط کد افقی هستند که با عرضی متغیر و فضاهای پخش شده از جهت چپ به راست روی محصولات قرار گرفتهاند. اما واقعیت این است که مشخصات گفته شده درباره بارکدهای یک بعدی درست است. این خطوط و فضاهایی که در دو طرف آنها وجود دارد، نمایانگر اطلاعات یک کالا هستند و توسط اسکنر خوانده می شوند.
شناخته شدهترین بارکد یک بعدی، شماره 12 رقمی UPC می باشد. شش شماره اول شماره شناسایی شرکت سازنده است. پنج رقم بعدی شماره مخصوص متعلق به محصول بوده و شماره نهایی که با عنوان check digit شناخته می شود، برای کمک به اسکنر در تشخیص و درست خواندن بارکد قرار داده شده است.
یک بارکد خطی یا یک بعدی معمولاً بین 8 الی 25 کاراکتر از اطلاعات متنی را شامل می شود. زمانی هم که خطوط و فاصله بین آنها در یک بارکد به صورت لایهای روی هم قرار دارند، اصطلاحا انباشته یا stacking نامیده می شود که ظرفیتی فراتر از 25 کاراکتر دارد. البته بسیاری از مشاغل از بارکدهای 8 الی 15 کاراکتر استفاده می کنند، چرا که اندازه متعادل و مناسبی برای چاپ می باشد.
برخلاف بارکدهای تک بعدی که به صورت افقی خوانده می شوند ، بارکدهای دوبعدی اطلاعات را به صورت افقی و عمودی ذخیره کرده و در نتیجه باید در دو بعد خوانده شوند. بارکدهای دوبعدی از الگوهای مربع، شش ضلعی، نقطه ها و اشکال دیگر برای رمزگذاری داده ها استفاده می کنند. به دلیل همین ساختار، میزان اطلاعاتی که می تواند توسط بارکد نشان داده شود به طرز چشمگیری افزایش می یابد. در واقع همین بارکد کوچک می تواند بیش از 4000 کاراکتر و 7000 رقم را در خود جای دهد. کد QR یا Data Matrix مثالی از بارکدهای دوبعدی هستند. لازم به ذکر است بارکدهای دو بعدی در صورت چاپ در اندازه بسیار کوچک و یا حکاکی بر روی محصول، کاملا خوانا باقی می مانند. به علاوه این بارکد ها به دلیل داشتن داده های زیاد و فناوری تصحیح خطا، در صورت آسیب دیدن از هر زاویهای همچنان خوانایی خود را تا میزان تقریباً 100٪ حفظ می کنند.
یک بارکد دوبعدی می تواند اطلاعات عددی، تصاویر، آدرس های وب سایت، صدا و انواع دیگر داده های باینری را رمزگذاری کند. در نتیجه شما می توانید از این اطلاعات استفاده کرده و اتصال خود با پایگاه داده مدنظر را بررسی کنید.
- چه نوع اطلاعاتی توسط بارکدهای یک بعدی و دوبعدی نشان داده می شوند؟
بارکد یک روش کم هزینه برای کمک به کسب و کارها و ردیابی اطلاعات مختلف محسوب می شود. بعد از رمزگشایی یک بارکد یک بعدی، نتیجه به صورت رقم های عددی (به عنوان مثال اعداد و حروف) درآمده که نشان دهنده نوعی “پلاک خاص” برای یک محصول است. وقتی این اطلاعات به پایگاه داده رایانه ارسال شود، رایانه اطلاعات را با داده های خاص محصول مانند قیمت، تعداد موجودی آن در انبار، توضیحات کالا و تصویر مطابقت می دهد.
یک بارکد دوبعدی علاوه بر اطلاعات عددی می تواند تصاویر، قیمت گذاری ها، آدرس های وب سایت، صدا و انواع دیگر داده های باینری را رمزگذاری کند.
- تفاوت بین بارکد خوان های لیزری تک بعدی و تصویربرداری دوبعدی چیست؟
بارکد خوان های لیزری از همان ابتدا یک بعدی طراحی شده بودند. این نوع اسکنرها یک پرتو نور قرمز رنگ را به سمت بارکد می تابانند. این پرتو نور توسط یک آینه چرخان یا منشور به جلو و عقب هدایت می شود. در مرحله بعد نور از بارکد به سمت یک قطعه الکترونیکی تشخیص دهنده نور منعکس می شود که به آن سلول فوتوالکتریک می گویند. نواحی سفید بارکد بیشترین نور و نواحی سیاه کمترین نور را منعکس می کنند. اسکنر عرض و توالی نوارهای سیاه و سفید را تشخیص داده و آنها را به اعداد اعشاری تبدیل می کند.
بارکد خوانهای لیزری به دلیل داشتن قطعات متحرک، زودتر از سایر اسکنرها در معرض خرابی قرار می گیرند. به علاوه این اسکنرها فقط می توانند بارکد خطی مانند کد 39 ، کد 128 ، UPC و موارد دیگر را بخوانند. آخرین نکته نیز اینکه اسکنرهای لیزری استاندارد توانایی خواندن بارکد از چند اینچ تا چند فوت را دارند، اما اسکنرهای لیزری با دامنه گسترده و بالاتر می توانند اطلاعات بارکد را تا بیش از 9 متر فاصله خوانده و انتقال دهند.
عملکرد بارکد خوان های تصویری دو بعدی مانند یک دوربین دیجیتال می باشد. این اسکنرها می توانند بارکد های یک بعدی و دو بعدی را بخوانند. اما بارکد خوان ها تصویری به جای استفاده از لیزر، یک عکس از بارکد گرفته و با کمک یک الگوریتم رمزگشایی داده ها را از درون تصویر بارکد استخراج می کنند. تفاوت دیگر این نوع اسکنرها با اسکنرهای لیزری، عدم نیاز آنها به یک جهت خاص بارکد می باشد. یعنی هیچ تفاوتی ندارد که شما از چه زاویهای تصویر بارکد را بگیرید. به همین دلیل نیز امروزه بیشتر بارکد خوان ها مبتنی بر دوربین ها بوده و حتی اسکنرهای تصویری دو بعدی می توانند بارکد را از هر نوع سطحی از جمله تلفن های هوشمند بخوانند.
- مزایا و کارایی بارکد های تک بعدی و دوبعدی چیست؟
بارکد های تک بعدی برای کالاهای مصرفی استفاده شده و معمولا دارای تعداد ارقام 8 الی 15 عدد می باشند. این بارکدها در پیدا کردن اطلاعات متغیر مرتبط با محصول بهترین گزینه برای استفاده هستند. به عنوان مثال ممکن است عنوان محصول مرتبط با یک کد UPC تغییری نداشته باشد، اما قیمت آن تغییر کند. در این حالت بارکد محصول ثابت را به صورتی در پایگاه داده ذخیره می کند که قیمت هر بار می تواند متغیر باشد. این روش نسبت به رمزگذاری مستقیم قیمت درون بارکد، بسیار بهتر است. در آخر اینکه بارکد های تک بعدی توسط بارکدخوان های لیزری و تصویری قابل خواندن هستند.
بارکد های دو بعدی به کسب و کارها این امکان را می دهد تا اطلاعات بیشتری در مورد محصول را رمزگذاری کنند. این اسکنر ها در صنایع مختلف از تولید و انبارداری گرفته تا تدارکات و مراقبت های بهداشتی، مورد استفاده قرار می گیرند. به علاوه بارکدهای دوبعدی به دلیل داشتن ظرفیت برای ذخیره داده ها در تراکم بالا، می توانند در موارد خاصی که بارکدهای یک بعدی کارایی ندارند استفاده شوند. به عنوان مثال بارکدهای دوبعدی می توانند در بیمارستان ها برای اطمینان از دریافت داروهای مناسب توسط بیماران استفاده شوند.
- آیا بارکد خوان ها می توانند لیبل های براق را بخوانند؟
بله؛ در واقع لیبل براق می تواند تابش خیره کنندهای ایجاد کند که باعث شود خواندن بارکد سخت شود، دقیقاً مانند تابش نور خورشید که می تواند دیدن یک شیء را برای شما سخت کند. اما با کمی تلاش و تغییر جهت چند درجهای، اسکنر شما قادر خواهد بود بارکد را بخواند.
- آیا بارکد خوان ها می توانند کدهای QR را بخوانند؟
کدهای QR به گروه بارکدهای دو بعدی تعلق دارند. همانطور که گفتیم بارکدهای دوبعدی به جای خطوط افقی، از مربع ها و نقاط سیاه تشکیل شده است که اطلاعات مختلفی را نشان می دهند. در نتیجه برای گرفتن عکس از کل تصویر و دریافت اطلاعات موجود در کد QR از طریق الگوریتم رمزگشایی، به یک بارکد خوان تصویری دو بعدی احتیاج دارید. با استفاده از همین اسکنر دوبعدی می توانید کد های دو بعدی دیگر مانند Data Matrix و کد Aztec را نیز تجزیه و تحلیل کنید.
- آیا بارکد خوان ها می توانند همه نوع بارکد را شناسایی کنند؟
به طور کلی دو نوع بارکد وجود دارد: تک بعدی و دو بعدی. بارکدهای تک بعدی مانند کد UPC به شکل خط های سیاه و سفید با عرض متغیر هستند. از طرفی بارکدهای دو بعدی مانند کدهای QR و Data Matrix، از مربع و اشکال دیگر برای ذخیره داده تشکیل شدهاند.
همه بارکد خوان ها قادر به خواندن انواع مختلف بارکد نیستند. به عناون مثال بارکد خوان های لیزری و تصویری خطی، فقط قادر به خواندن بارکدهای تک بعدی هستند. در عوض بارکد خوان های دوبعدی تصویری (مبتنی بر دوربین)، می توانند هر دو نوع بارکدهای تک و دوبعدی را بخوانند.
- آیا بارکد خوان ها قادر به خواندن صفحه نمایش تلفن های همراه هستند؟
با تولید برنامه ها و اپلیکیشن های جدید، امکان خواندن بارکدها از طریق صفحه نمایش تلفن های همراه نیز فراهم شده است. البته برای خواندن یک بارکد در صفحه نمایش تلفن همراه، به یک بارکد خوان دوبعدی نیاز دارید. چراکه خواندن بارکد در این حالت به دلیل طراحی صفحه، میزان روشنایی، براقیت سطح و انعکاس پذیری کمی چالش برانگیز و مشکل است. یکی از مجموعه هایی که تلاش گستردهای در زمینه تولید و عرضه اسکنرهای بارکد دوبعدی کرده است، شرکت Honeywell می باشد.
- آیا یک اسکنر می تواند بارکدها را از هر زاویهای بخواند؟
بارکد خوان های تک بعدی فقط می توانند بارکدها را در زاویه بسیار محدودی که عمود بر مسیر افقی خطوط سفید و سیاه است بخوانند. اما اسکنرهای تصویری دو بعدی این مزیت را دارند که می توانند کدهای یک بعدی و دوبعدی را از هر زاویهای بخوانند.
- بارکد خوان ها در چه مواردی استفاده می شوند؟
- بارکد خوان ها تقریباً در هر نوع صنعت و کسب و کاری قابل استفاده هستند. به عنوان مثال این دستگاه های کاربردی در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرند:
- خرده فروشی ها، برنامه های بازاریابی و خدمات رسانی به مشتری، کنترل موجودی انواع کالا و انبار، حمل و نقل و موارد دیگر.
- موارد بهداشتی و درمانی مانند پذیرش بیمار، تأیید داروها، ردیابی نمونه های آزمایشگاهی، ارسال و دریافت اسناد و مدارک کارکنان.
- مدیریت موجودی کالاها، بررسی فعالیت های در حال انجام، بررسی دارایی ها، ارسال و برچسب گذاری محصولات.
- کنترل انبار برای بهینه سازی عملکردهای گردش کار مانند توزیع و چیدمان، تامین و افزایش موجودی، حمل و نقل.
- کنترل حمل و نقل برای کمک به ردیابی هر محصول در سراسر زنجیره تامین مانند بارانداز متقاطع (cross-docking)، مدیریت ناوگان و فرآیند تحویل.
- صنعت مواد غذایی برای کنترل معاملات در محل فروش و موجودی کالا در انبار.
- اسکنرها در تمام فرایند مربوط به فرآوری مواد غذایی از طبقه تولید تا بسته بندی و توزیع قابل استفاده هستند. شرکت های صنایع غذایی باید بتوانند تشخیص دهند که محصول چه زمانی، از کجا و توسط چه کسی دریافت ، فرآوری، ذخیره، حمل و مصرف شده است.
- برنامه های خدمات میدانی (Field service) برای دریافت خدمات از شرکت های تاسیساتی، انجام بازرسی های ساختمانی، صنایع ماشین آلات، انتقال امضاهای الکترونیکی، مدیریت موجودی و غیره.
- آموزش های مربوط به کنترل دارایی و بودجه، ثبت نام اسناد و مدارک، ارتباطات بین کارکنان.
- خدمات مربوط به دفاتر پست مانند تحویل بسته های پستی و نامه های کدگذاری شده می توانند با کمک بارکد خوان ها انجام شوند. به این صورت که بارکد موجود روی پاکت های نامه و سایر وسایل دیگر را اسکن و موقعیت آنها را تا محل تحویل ردیابی می کنند.
- در تجارت الکترونیکی نیز می توانند برای ثبت سفارشات، بازاریابی ، بسته بندی محصولا، حمل و نقل، موجودی کالا، عملیات انبار و موارد دیگر از بارکد خوان ها استفاده کرد.
- مورد استفاده در صنایع نظامی نیز برای ردیابی تجهیزات و ملزومات، مدیریت شناسه ها (ID)، زنجیره تأمین و تدارکات، مدیریت فروشگاه های مختص به افراد نظامی، تعمیر، نگهداری و موارد دیگر.
- بارکد خوان ها را از کجا خریداری کنیم؟
بارکد خوان ها را می توانید از بخش فروش بارکد خوان ماشین اداری مشاهده، بررسی و خرید کنید.
- چرا بارکد خوان من کار نمی کند؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود بارکدخوان ها به درستی کار خود را انجام ندهند. شایعترین علل خرابی بارکد خوان ها عبارتند از:
- کنتراست پایین: برای اینکه اسکنر بتواند یک بارکد تک بعدی یا دوبعدی را بخواند، نیاز است تا تفاوت بین عناصر روشن و تاریک آن بارکد را تشخیص دهد. اما در مواقعی که بارکد بر روی یک سطح بسیار بازتابنده چاپ شده یا جوهر چاپ به طور مساوی در سراسر خطوط بارکد پخش نشود، کنتراست پایین آمده و عمل اسکن به درستی صورت نمی گیرد.
- مشکلات مربوط به مناطق Quiet zone: به نواحی پیرامون بارکدهای تک بعدی یا دوبعدی مناطق Quiet zone گفته می شود. این فضا به اسکنر اجازه می دهد تا کل بارکد را به وضوح دیده و آن را از محیط اطراف جدا کند. در بارکدهای تک بعدی منطقه Quiet zone در انتهای چپ و راست بارکد قرار داشته و عرض آن 10 برابر عرض باریک ترین خط موجود در بارکد می باشد. در بارکدهای دوبعدی نیز فضای Quiet zone پیرامون کل بارکد در نظر گرفته شده و معمولاً اندازهای برابر با 10٪ ارتفاع یا عرض بارکد دارد. اگر به هر دلیلی دراین قسمت متن یا علامتی وجود داشته باشد، الگوریتم رمزگشایی اسکنر ممکن است این عناصر را به عنوان بخشی از بارکد تفسیر کرده و در فرآیند اسکن اختلال ایجاد شود.
- موقعیت خواندن نامناسب: بعضی اوقات به دلیل موقعیت فیزیکی نامناسب اسکنر فرآیند اسکن بارکد به درستی صورت نمیگیرد. بارکد خوان ها دارای یکسری فواصل حداقل یا حداکثری هستند که به اسکنر اجازه می دهد تا به طور واضح روی بارکد زوم و تمرکز کند. بنابراین اگر اسکنر را در محدوده بسیار نزدیک یا خیلی دور از آن بازه نگه دارید، خوانایی بارکد سخت شده و اسکنر نمی تواند بارکد را به درستی بخواند. گاهی اوقات نیز نور تابیده شده از محیط روی بارکد خوانایی آن را دچار مشکل می کند که در این صورت می توانید با کج کردن اسکنر، این مشکل را رفع کنید. به علاوه اسکنرها در مواردی باید یک بارکد را به صورت چرخشی بخوانند، در حالیکه این موضوع در اکثر مواقع توسط اسکنر سازگار نیست. به عنوان مثال اسکنرهای لیزری باید جهت دار باشند تا بتوانند بارکد یک بعدی را از موقعیت افقی اسکن کنند.
- وجود تناقض در چاپ یا علامت گذاری: این مشکل می تواند به دلیل توزیع ضعیف جوهر برای چاپ کردن بارکدها، وجود فشار ناهموار در دستگاه چاپ کننده بارکد یا جذب جوهر از سطح باشد.
- یک بارکد ممکن است در معرض عوامل مختلف محیطی قرار گرفته و دچار آسیب هایی مانند خراش های جزئی، لکه یا پاک شدن خطوط قرار گیرد که نتیجه نهایی آن افت کیفیت بارکد می باشد. به عنوان مثال وجود رطوبت هنگام چاپ می تواند باعث ایجاد لکه روی بارکد شود. مثال دیگر اینکه ممکن است قسمت “الگو یاب یا finder pattern ” یک اسکنر دوبعدی دچار آسیب شده و نتواند تعداد ردیف ها و ستون های بارکد به علاوه جهت آنها را رمزگشایی کند. این مشکل نیز می تواند در اثر خراش یا وجود لکه روی بارکد ایجاد شود.
- تنظیمات اسکنر: بسیاری از اسکنرها قابلیت تغییر تنظیمات پیش فرض مورد استفاده را به کاربران می دهند. به عنوان مثال اگر یک اسکنر دو بعدی کد QR را نمی خواند، می تواند به این دلیل باشد که گزینه اسکن کدهای QR هنوز در اسکنر فعال نیست. یا اینکه تنظیمات پیش فرض اسکنر روی حالت خواندن بارکد با تراکم متوسط تنظیم شده است، اما شما سعی دارید که در این حالت یک کد با تراکم بالا را بخوانید و اسکن کنید.
- در برخی مواقع کیفیت چاپ بارکد بسیار ضعیف است. اگر اینطور بود، موارد زیر می توانند در این موضوع دخیل باشند:
- استفاده از یک رنگ زمینه خاص (کنتراست بد بین خطوط و فضاها).
- استفاده از یک رنگ خاص یا رنگ خاکستری برای چاپ بارکد (کنتراست بد بین خطوط و فضاها).
- فضای کافی در سمت چپ یا راست بارکد وجود ندارد.
- از بین رفتن بخشی از بارکد یا کامل نبودن بارکد چاپ شده
- عرض خطوط یا عرض فضا نادرست بوده و متناسب با بارکد نیست.
- آیا بارکد خوان ها می توانند هر رنگی را بخوانند؟
بارکد خوان ها نمی توانند همه رنگ ها را بخوانند. همانطور هم که قبلاً گفتیم دلیل اصلی دشوار بودن اسکن بعضی بارکدها، عدم وجود کنتراست بین رنگ پس زمینه و خطوط است. رنگ های مشکی، آبی تیره، سبز تیره و قهوهای تیره برای چاپ بارکد گزینه مناسبی هستند، اما پیشنهاد می کنیم برای زمینه بارکد اصلا از این رنگ ها استفاده نکنید. بهترین ترکیب های رنگ برای چاپ برچسب های بارکد عبارتند از:
- ترکیب رنگ سیاه با سفید، قرمز یا زرد
- ترکیب رنگ آبی با سفید، قرمز یا زرد
- ترکیب رنگ سبز با سفید، قرمز یا زرد
ترکیب هایی که در ادامه نام می بریم را به هیچ وجه استفاده نکنید:
- قرمز و سفید
- قهوهای روشن و سفید
- زرد و سفید
- قرمز و سبز
- قرمز و قهوهای
- قرمز و آبی
- سیاه و سبز
- سیاه و قهوهای
- سیاه و آبی
- آیا کوتاه بودن بارکد مشکلی ایجاد می کند؟
هر اسکنر دارای یک میزان مشخص رزولوشن می باشد. به همین دلیل اگر حداقل ابعاد بارکد بسیار کوچک بوده و قابل خواندن برای اسکنر نباشد، می تواند مشکل ساز شود. علاوه بر این اگر در حال ایجاد بارکدهایی هستید که در جای دیگری از زنجیره تأمین نیز استفاده می شود، باید از مطابقت آن بارکد با مشخصات مورد نیاز گیرندگان اطمینان پیدا کنید.
در یک بارکد خطی یک بعدی (مانند کد 128 یا UPC) ، ابعاد و رزولوشن بارکد بر اساس عرض باریک ترین خط کد تعیین می شود. در بارکدهای دوبعدی مانند Data Matrix یا QR Code نیز ابعاد بارکد به اندازه ارتفاع و عرض یک سلول بستگی دارد.
- آیا همه بارکد خوان ها از نوع اسکنرهای لیزری هستند؟
خیر، بارکد خوان ها لیزری جزو اولین و پراستفاده ترین اسکنرها برای خواندن بارکدهای یک بعدی بودند. این اسکنرها بسیار سریع و کارآمد بودند، اما فقط قادر به خواندن بارکدهای یک بعدی بوده و به دلیل داشتن قطعات متحرک در معرض آسیب و خرابی های متعددی بودند.
امروزه بسیاری از بارکد خوان ها از نوع اسکنرهای تصویری دوبعدی هستند. این اسکنرها مبتنی بر دوربین بوده و در واقع مانند یک دوربین دیجیتال کار می کنند. این اسکنرها می توانند بارکد های یک بعدی و دوبعدی را بخوانند. به جای استفاده از لیزر، اسکنرهای تصویری از بارکد یک عکس گرفته و با استفاده از یک الگوریتم رمزگشایی مشخص، داده ها را از درون بارکد می خوانند. این نوع اسکنرها برخلاف اسکنرهای لیزری، نیازی به جهت دهی یا روش خاص دیگری برای خواندن بارکد ندارد. امروزه بیشتر بارکد خوان ها مبتنی بر دوربین بوده و می توانند بارکد را از هر نوع سطحی، از جمله تلفن های هوشمند بخوانند.
- معرفی یک اسکنر کاربردی و بادوام
در صورتی که تصمیم جدی برای خرید بارکد خوان ها داشته و می خواهید صرف نظر از هزینه یک مدل مناسب خریداری کنید، باید در ابتدا نیاز و الزامات خود را تعریف کنید. به عنوان مثال ممکن است در محیطی مانند انبارها به انواع مختلفی از اسکنر نیاز باشد. یا اینکه لازم باشد مسائلی مانند نور کم یا دما محیط در نظر گرفته شود. موارد زیر برخی از سوالاتی است که باید برای خرید یک اسکنر جواب دهید.
- در چه شرایطی به اسکنر نیاز دارید (به عنوان مثال در داخل یا خارج از منزل)؟ شرایط کار و فشارهای محیطی مانند گرد و غبار، سرما، گرما ، آب یا خطرات زیست محیطی را حتما در نظر بگیرید. همچنین می توانید رتبه بندی مدل ها را از نظر مقاومت در برابر ضربه، فاصله بارکدها، چاپ بی سیم و غیره مشاهده و بررسی کنید.
- بارکدهای یک بعدی و دوبعدی که اسکن می کنید از چه نوعی هستند؟ بسیاری از صنایع مختلف از بارکدهای مشخص و مناسب کسب و کارشان استفاده می کنند. انتخاب این بارکدها بر اساس نوع پیاده سازی، داده هایی که رمزگذاری می شوند و نحوه چاپ بارکد مشخص می شود. در واقع هر بارکدی دارای یک استاندارد است که نحوه خواندن و رمزگشایی آن توسط بارکد خوان را مشخص می کند. به عنوان مثال برای خواندن و رمزگشایی بارکدهای UPC ، به یک اسکنر لیزری یا اسکنر خطی تصویری نیاز دارید. بنابرین اگر لازم دارید که بارکدهای دوبعدی را اسکن کنید، به یک اسکنر تصویری دوبعدی نیاز دارید که بتواند هر دو نوع بارکدها را بخواند.
- میزان دفعات استفاده از اسکنر چقدر است؟ حتما این موضوع را در نظر بگیرید که اسکنر خریداری شده را به چه میزانی بایداستفاده کنید؛ به عنوان مثال یک بار در روز یا چندین بار در هر دقیقه.
- بیشترین فاصلهای که یک کالا را اسکن خواهید کرد چقدر است؟ پاسخ به این سوال مهم است که آیا نیاز به اسکن یک محصول از فاصله کم و چند اینچی دارید یا باید کالایی را از فاصله زیاد تا چند فوت دورتر اسکن کنید؟
- نیازهای هر اسکنر به شارژ و منبع برق چقدر است؟ اگر شرکتی با فعالیت های میدانی هستید، به احتمال زیادی کارکنانی دارید که بیش از 8 ساعت فعالیت می کنند. یا مثال دیگر محیط های خرده فروشی است که نیاز های مختلفی دارد. در این موارد اسکنر شما برای مدت زیادی بدون نیاز به شارژ مکرر کار کند. اما در شرایطی مانند انبار داری، ممکن است اسکنر فقط به چند ساعت باتری نیاز داشته باشد. به عنوان مثال اسکنرهای خانواده Honeywell Xenon و Voyager include شامل فناوری بدون باتری هستند. بنابرین با شارژ کامل آنها می توانید بیش از 450 بارکد UPC یا EAN را بدون نیاز به شارژ مجدد اسکن کنید. با 20 ثانیه شارژ اسکنر می توانید 100 بارکد را اسکن کنید.
- میزان فعالیت کارکنان شما چقدر است؟ این سوال به شما کمک می کند تا مشخص کنید آیا باید از بارکد خوان باسیم استفاده کنید یا بی سیم.
به عنوان مثال بارکد خوان ها Honeywell Granit دارای مدل های با سیمی هستند که قابلیت استصال به دستگاه هایی مانند رایانه شخصی را دارند. مدل های بی سیم نیز می توانند با پایگاه داده ارتباط برقرار کرده و به دلیل نداشتن هیچ گونه سیمی، افراد به راحتی از آنها استفاده می کنند.
حالا زمان آن رسیده که اسکنر های پوشیدنی مدل 8670 و 8680i را معرفی کنیم. مدل 8670 یک اسکنر دو تکه است که دارای یک کلاه اسکن کوچک بوده و قطعهای از آن در بالای انگشت اشاره کاربر قرار می گیرد. این قسمت دارای یک کابل است که با کمک بلوتوث به قطعه قرار گرفته روی مچ دست متصل می شود. این قسمت به عنوان یک ورودی برای انتقال مستقیم اطلاعات به دستگاه دوم عمل می کند.
مدل 8680i سادهتر از 8670 طراحی شده است. این اسکنر دارای دو نسخه ارگونومیک است: یک انگشتر دو انگشتی و یک دستکش. 8680i در یک نسخه استاندارد طراحی شده و با استفاده از بلوتوث ورود داده ها را انجام می دهد. به علاوه نسخه پیشرفتهتر این مدل دارای قابلیت ارتباط با صفحه نمایش کاربر و دسترسی به Wi-Fi می باشد، بنابراین شما می توانید مستقیماً با شبکه ارتباط برقرار کرده و اسکنر را با یک دستگاه تلفن همراه جفت کنید.
- انواع مختلف بارکد خوان بی سیم چیست؟
اساساً دو نوع بارکد خوان بی سیم وجود دارد: دستی و پوشیدنی. به عنوان مثال مدل بی سیم 1911i می تواند با پایگاه داده ارتباط برقرار کرده و به دلیل نداشتن هیچ گونه سیمی، افراد به راحتی از آن استفاده می کنند. وقتی اسکنر در پایه خود قرار می گیرد، داده های اسکن شده خود را دانلود می کند. این اسکنرهای تصویری برای مشاغلی که در آن طول بارکدهای یک بعدی و دوبعدی نامناسب و خارج از معیار است استفاده می شوند.
- آیا می توان از کامپیوترهای همراه برای اسکن بارکد استفاده کرد؟
بله. رایانه های سیاری مانند CT40 و CT60 مجهز به بارکد خوان ها با کارایی بالایی هستند و حتی می توانند کارهای بسیار بیشتری از اسکن را انجام دهند. این دستگاه ها توانایی اجرای چندین برنامه مانند مدیریت موجودی و ردیابی کالاها را دارند. رایانه های سیار دارای طراحی های ناهمواری هستند که آنها را در برابر آسیب های احتمالی بسیار بادوام و مقاوم می کند. این نوع دستگاه ها تقریباً برای هر محیط کاری مناسب هستند و کارهای مختلفی می توان با آنها انجام داد مانند مشاهده، ویرایش و تنظیم داده ها. به عنوان مثال در یک فروشگاه خرده فروشی کارکنان می توانند به سرعت مکان محصولات را جستجو کنند، تنظیماتی را انجام دهند، سفارش بگیرند و کارهای مختلف دیگری را مستقیماً از طریق دستگاه اسکن خود انجام دهند.
- مهمترین چیزی که بر خوانایی بارکد تأثیر می گذارد چیست؟
مهمترین موضوع کیفیت برچسب می باشد. در واقع کارایی بارکد فقط به اندازه کیفیت چاپ آن روی کالا بستگی دارد. اگر بارکد چاپ شده بی کیفیت یا لکهدار باشد، اساساً آن بارکد بی فایده است. بنابرین انتخاب برچسب و چاپگر بارکد مناسب می تواند تاثیر زیادی در تمام فرآیند اسکن بارکدها داشته باشد. چاپگرهای لیبل (Label printers) برای چاپ بارکد و برچسب های حمل و نقل بهترین گزینه هستند. این چاپگرها در سه نوع صنعتی، رومیزی و موبایل ارائه می شوند.
- آیا بارکد خوان ها قادر به جمع آوری اطلاعاتی فراتر از بارکدها هستند؟
Honeywell اطلاعات مختلفی را در بسیاری از بارکد خوان ها خود گنجانده است. Intelligence Operational به کار رفته در این اسکنرها اطلاعاتی مانند حجم بارکد اسکن شده را جمع آوری و میتوان از آن به عنوان پروکسی برای بهره وری سایت استفاده کرد. این اطلاعات می توانند در انبار داری و خرده فروشی ها نیز استفاده شوند. به علاوه اگر خواندن یکسری بارکدهای خاص سخت شود، می توان آنها را علامت گذاری کرد.
[ad_2]
Source link