انجمن پیاده سازی USB موسوم به USB-IF که مسئولیت تعیین و توسعه ویژگی های این فناوری را بر عهده دارد، در نمایشگاه MWC 2019 از ارائه کنترلرهای سازگار با USB 3.2 در سال جاری خبر داد. البته اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم پورت USB 3.2 با سرعت ۲۰ گیگابیت بر ثانیه تا سال ۲۰۲۰ در دسترس عموم خواهد بود.
افزایش کیفیت و رزولوشن تصاویر، ویدیوها و گیم های کامپیوتری به افزایش حجم فایل های مختلف منجر شده است. انتقال این فایل های حجیم با فناوری هایی نظیر USB 1 یا 2 زمان نسبتا زیادی طول می کشد و حالا قرار است این مشکل مرتفع شود.
USB 3.2 سطح جدیدی از نرخ انتقال داده بین دستگاه های مختلف را به ارمغان می آورد که در بهترین حالت بالغ بر ۲۰ گیگابیت در ثانیه خواهد بود. هرچند این فناوری از دو سال پیش مراحل آماده سازی خود را پشت سرگذاشته اما پیاده سازی آن در کامپیوترها در سال جاری عملی خواهد شد.
نرخ انتقال ۲۰ گیگابیتی در USB 3.2 به معنی جابجایی یا کپی ویدیویی ۲.۵ گیگابایتی تنها در یک ثانیه است.
نرخ انتقال ۲۰ گیگابیتی به معنی جابجایی یا کپی ویدیویی ۲.۵ گیگابایتی تنها در یک ثانیه است. هرچند فعلا برای هیجان زده شدن کمی زود است چرا که مادربردها و پی سی های سازگار با این فناوری تا اوایل تابستان (زمان مورد علاقه کمپانی های بزرگ برای بهروزرسانی کامپیوترها) از راه نمی رسند. علاوه بر این احتمالا تا قبل از سال ۲۰۲۰ دیگر گجت های بهره مند از این فناوری عرضه نخواهند شد؛ ضمنا لپ تاپ ها و گوشی های هوشمند شامل این زمانبندی نمی شوند.
با این حال ارائه USB 3.2 هنوز هم گام بزرگی محسوب می شود. هرچند همین حالا هم می توان داده ها را از طریق تاندربولت ۳ با درگاه مشترک USB-C با نرخ ۴۰ گیگابیت در ثانیه منتقل کرد اما این فناوری نسبتا گران تمام می شود و به همین خاطر به جز محصولات اپل به ندرت سیستم هایی با بیش از یک درگاه تاندربولت عرضه می شوند.
USB 3.2 نه تنها به انتقال فایل های حجیم در زمان کوتاه تر کمک می کند بلکه روند توسعه داک های لپ تاپ، SSDهای اکسترنال سریع و دیگر ابزارهای نیازمند پهنای باند بالا را هم شتاب می بخشد.
به نظر می رسد تا سال ۲۰۲۰ شاهد ارایه محصولات سازگار با این فناوری جدید USB باشیم. نظر شما چیست؟ قطعا سرعت بیشتر در این زمینه همیشه بهتر است.