پرینتر سه کاره دستگاهی است که علاوه بر چاپ متون وعکس دو وظیفه دیگر هم انجام میدهد، پرینترهای سه کاره دارای اسکنر جهت اسکن اسناد و ارسال آنها به رایانه و همچنین قابلیت کپی نمودن اسناد را نیز دارند.
انواع پرینتر سه کاره
1- “پرینتر های سه کاره خانگی یا منفرد”مورد استفاده کاربران شخصی است که فقط می توانند به یک رایانه متصل می شوند. این پرینترها برای کارهای کم حجم طراحی شده اند، این دستگاهها نیاز به حداقل زمان برای راه اندازی برای تولید یک نسخه از یک سند یا داده را دارند و بطور متوسط 6 تا 25 صفحه در دقیقه (پی پی ام)سرعت دارند و هزینه هر صفحه نسبتا بالا است. تقاضای خرید این پرینترها بالاتر از سایر انواع دیگر است .برخی ازاین پرینتر ها می توانند اسناد ذخیره شده بر روی کارت های حافظه و یا دوربین های دیجیتال و اسکنر را هم چاپ کنند.
2- “پرینترهای شبکه یا مشترک” این پرینترها طراحی شده برای چاپ با حجم و سرعت بالاهستند. آنها معمولا توسط بسیاری از کاربران بر روی یک شبکه به اشتراک گذاشته می شوند و می توانند با سرعت 45 تا 100 صفحه در دقیقه چاپ کنند.
پرینتر های سه کاره جوهری
این پرینترها که از رایج ترین انواع پرینتر های موجودهستند، از رنگ مایع استفاده می کنند و با پاشیدن قطرات متغیر رنگ بر روی رسانه چاپی باعث ایجاد شکل مورد نظر می شوند.این پرینترها علیرغم قیمت ارزانتری که نسبت به سایر پرینتر ها دارند، بیشتر برای چاپ عکس استفاده می شوند و در میزان تکثیر بالا به صرفه نیستند زیرا تعداد خروجی آنها بسیار کمتر از خروجی چاپگرهای لیزری است.
پرینتر های سه کاره لیزری
پرینتر های سه کاره لیزری یا تونری دارای قیمت گرانتری نسبت به پرینترهای جوهری هستند اما مزایای آنها بیشتر و از نظر هزینه های چاپ در حجم بالا کاملا به صرفه تر هستند.این پرینترها برای چاپ از پودری بنام تونر استفاده می کنند که عمر طولانی تری هم نسبت به جوهر دارد.البته سرعت خروجی پرینترهای لیزری بسیار بیشتر از انواع دیگر است.
نوع دیگری از پرینترهای چندکاره نیز وجود دارد که علاوه بر اسکن،پرینت و کپی وظیفه ارسال و دریافت فکس را هم انجام میدهد که در اینصورت به آن پرینتر چهار کاره می گویند.